10 . 06 . 21

“De toonzaal gaf voor ons de doorslag”

Thomas en Lauren begonnen in augustus 2019 aan de bouw van hun woning in Genk. Dat pastorij the way to go was, werd al snel duidelijk. Idem voor hun ramenkeuze: Schüco pvc-ramen mét een uitgesproken landelijke toets. En Het Ramenhuis was de gelukkige partij die hun project in handen mocht nemen.

Alle ogen op de voordeur

Hoewel de keuze van hun ramen al lang op voorhand vastlag, is het toch vooral de voordeur die de aandacht trekt ten huize Thomas en Lauren. “We wilden koste wat kost een houten boogdeur. Langs binnen gezien is het een dubbele rechthoekige deur, maar langs buiten is de deur in een perfecte boogvorm afgewerkt. We hebben nu, zoals we vooraf droomden, echt een voorgevel die aanspreekt.”

“Qua materiaal voor onze voordeur kozen we voor afrormosia. Het is een klasse A type hout, heel duurzaam en het vergt weinig onderhoud. Bij Het Ramenhuis hebben ze ons trouwens duidelijk uitgelegd wanneer en hoe we onze ramen en deuren dienen te onderhouden.”

Extra landelijk karakter

Nemen we een kijkje naar de ramen van het koppel, dan vallen meteen de strakke zwarte kleur en de kruishouten op.

“We zijn voor puur zwarte pvc raamprofielen van Schüco gegaan. Aan de buitenzijde toch, binnen hebben we na lang discussiëren gekozen voor gebroken wit.”

Bij de meeste ramen duiken ook kruishouten op. “We zijn voor een combinatie van opgekleefde kruishouten en Wiener Sprosse gegaan. De kruishouten lopen dus ook in het glasvlak door. Dat geeft nog dat extra landelijk karakter aan de ramen mee.”

“We wisten op voorhand dat Schüco echte kwaliteit levert en ons bezoek aan de toonzaal van Het Ramenhuis bevestigde dat gevoel. We spotten er ook meteen de ramen die we wilden. Samen met het feit dat ze enkel met eigen mensen werken, gaf voor ons de doorslag om voor hen te kiezen.” 

“We zijn voor Wienersprosse gegaan, die zowel in als op het glasvlak doorlopen. Dat geeft nog dat extra landelijk karakter aan de ramen mee.”

Panoramakeuken

Loop je verder rond de woning, dan valt meteen het brede schuifraam op aan de achterzijde. “Ook al geeft onze keuken uit op het schuifraam, toch wilden we nog extra licht binnentrekken. In de andere hoek van de keuken, pal aan het keukentablet, kozen we daarom voor een vast panoramaraam met een verdoken profiel. Je ziet dus alleen maar glas, wat voor een enorm open zicht naar buiten zorgt.”

“De rest van onze ramen zijn standaard rechthoekige ramen. Om wat speelsheid aan de woning toe te voegen, lieten we nog een vierkant bergingraampje in de zijgevel intekenen in het ontwerp.”

“Fijne en snelle naservice”

Wat is voor Thomas en Lauren vooral blijven hangen van de samenwerking? “De wisselwerking tussen Het Ramenhuis en onze ruwbouwaannemer verliep prima, de dorpelplannen werden tijdig doorgegeven. Daarna heeft corona ongewild voor wat langere wachttijden gezorgd, maar daar kon niemand iets aan doen. En eens ze begonnen met de plaatsing, ging het heel vlotjes, niets op aan te merken. De communicatie verliep trouwens altijd via korte lijnen, heel aangenaam.”

“Maar wat we vooral fijn vonden, was de snelle naservice achteraf. Hout werkt natuurlijk, dus moesten ze de voordeur nog even komen afstellen. Je hoort wel eens vaker verhalen van mensen die maanden moeten wachten voor een kleine aanpassing of herstelling. Maar dat was bij ons zeker niet het geval, ze kwamen snel langs om alles in orde te brengen.”

“De prijs absoluut waard”

Zou het koppel – achteraf gezien – toch ergens een andere keuze maken, moesten ze opnieuw de kans krijgen? “We denken van niet. We wilden veel licht binnenhalen en een woning hebben met een heel landelijke uitstraling. Volgens ons is dat zeker gelukt. Ook al zijn we iets boven ons budget gegaan, we hebben wel de ramen en deuren die we absoluut wilden. Het was zijn prijs dus absoluut waard.”

Ook een (ver)bouwavontuur op komst?

Ga je binnenkort bouwen of ingrijpend renoveren? Bij Het Ramenhuis werken we samen met eigen, ervaren plaatsers die zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten helemaal thuis zijn. En ook de kwaliteit van onze ramen en deuren kunnen we helemaal garanderen. Pvc en hout zoals Thomas en Lauren? Of toch maar aluminium?

Kom zeker een kijkje nemen in één van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Wij nodigen je graag uit voor een kopje koffie en een ongedwongen eerste kennismaking. Zien we je binnenkort? Hier kan je ons vinden! Of vraag alvast een offerte op.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing