7 . 01 . 21

Wat betaal je voor screens en rolluiken?

screens en rolluiken

Zowel screens als rolluiken zijn een uitstekende manier om schaduw in huis te brengen. Maar daar stoppen de voordelen niet. Waar dien je op te letten bij de aankoop van screens en rolluiken, en hoeveel tel je gemiddeld voor beide opties neer?

Rolluiken: extra privacy en veiligheid

Het grote voordeel van rolluiken: de scherpe prijs en hetgeen je er in verhouding voor terugkrijgt. Zo ben je met een vrij beperkte investering niet alleen beter beschermd tegen hitte in de zomer en koude in de winter, je geniet ook extra privacy en veiligheid.

De combinatie van al deze factoren maakt dat vele twijfelaars tussen screens en rolluiken toch vaak voor de laatste optie kiezen.

Screens: bescherming tegen zon en hitte

Screens zijn aan een stevige opmars bezig. In vergelijking met rolluiken is de technologie achter screens een stuk nieuwer en complexer. Zeker op vlak van domotica biedt dat extra mogelijkheden. Of de nadruk meer op zonwering of thermische isolatie ligt, hangt af van de uiteindelijke keuze van het type screendoek.

screens en rolluiken

Bestel je screens of rolluiken zeker op tijd. Reken op een wachttijd van twee à drie maanden.

Screens en rolluiken: de prijs

Hebben we het over de prijs, dan zijn rolluiken de overduidelijke winnaar. Gemiddeld betaal je voor standaard screens tussen de 800 en 1.500 euro per raam, exclusief btw.

Rolluiken in dezelfde categorie kosten je tussen de 250 à 400 euro per raam, ook exclusief btw. Dat is zonder speciaal lakwerk en automatisatie. Uiteraard varieert de prijs mee in functie van de grootte van je ramen.

Zowel bij screens als rolluiken heb je de mogelijkheid om je aansturing te automatiseren, al dan niet in combinatie met een app of met domotica. Een gemiddelde meerkost van om en bij de 125 euro per raam, maar je wint wel een meervoud aan gemak. Tot slot heb je ook voor beide systemen de keuze tussen voorzet-, inbouw- en opbouwoplossingen. Ook hier bestaan er duidelijke prijsverschillen.

Tip: bestel je screens of rolluiken zeker op tijd. Reken op een wachttijd van twee à drie maanden. Zie je ze graag geplaatst tegen het voorjaar (maart/april), dan raden we je aan om je bestelling dus al in januari af te ronden.

Kom een kijkje nemen in onze toonzalen

Bij Het Ramenhuis kan je terecht voor screens en rolluiken van de beste kwaliteit, perfect op maat van de woonnoden van vandaag. Kom dus zeker een kijkje nemen naar ons sterk aanbod in onze toonzalen in Leuven of Hasselt. Of vraag hier meteen een offerte aan.