7 . 02 . 23

“De plaatsers bij het Ramenhuis hebben meerdere streepjes voor”

Al meer dan 10 jaar lang zweren we trouw aan de pvc raamprofielen van Schüco. Waarom onze klanten daar de grote winnaar van zijn? En wat zijn de populairste raamtrends van dit moment binnen hun aanbod? Wie kan dat beter uitleggen dan iemand die het dichtst bij de bron zit? We geven het woord aan Pascal Segers, sales area manager bij Schüco PVC Benelux.

“Dé kleurenkampioen onder de pvc ramen”

Het Duitse Schüco is bij velen vooral gekend om hun aluminium raamprofielen, maar de afgelopen 20 jaar wierpen ze zich ook op tot een zeer gerespecteerde fabrikant van hoogwaardige pvc raamprofielen.

“Vandaag zijn we zelfs marktleider in België. Dat het zo snel is gegaan, betekent dat we een zeer sterk product kunnen presenteren. Misschien iets hoger qua prijs dan concurrerende merken, maar met een bovengemiddelde kwaliteit en degelijkheid. Wij durven met 100% zekerheid zeggen dat Schüco-ramen ook nog vele jaren later niets van hun glans én kunnen verliezen.”

“Bovendien zijn onze profielen uitgegroeid tot dé kleurenkampioen in de pvc markt. Dankzij onze hoogwaardige folies kunnen we tot 10 keer meer kleuren aanbieden. Een enorme meerwaarde voor toekomstige bouwers en renoveerders die op zoek zijn naar een unieke afwerking van hun buitenschrijnwerk.”

“3 duidelijke trends onder de Schüco-klanten”

Trends komen en gaan, maar anno 2023 steken er drie zeer duidelijk bovenuit binnen het Schüco-gamma. “Als we naar kleurkeuze kijken, scoort vooral donkerzwart in een matte uitvoering enorm hoog. Zwart blijft het met andere woorden sterk doen. Net als de slankere raamprofielen uit ons aanbod.”

“De derde duidelijke trend op dit moment zijn de vleugeloverdekkende deurpanelen, een extra strakke afwerking van de voordeur. Qua plaatsing vereist zo’n afwerking meer zorg in vergelijking met een klassiek deurkader. We zijn dan ook blij om te zien dat gemotiveerde verdelers zoals het Ramenhuis vragende partij zijn om dergelijke vernieuwingen mee te nemen in hun dagelijkse werking én mee te promoten.”

Schüco kleurfolies

“Dankzij de hoogwaardige Schüco-folies kunnen we tot 10 keer meer kleuren aanbieden. Een enorme meerwaarde voor toekomstige bouwers en renoveerders die op zoek zijn naar een unieke afwerking van hun buitenschrijnwerk.”

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing

“Geruststelling voor ons én voor de eindklant”

“Voor ons is het een godsgeschenk om met partners zoals het Ramenhuis samen te werken. Ze geloven voor de volle 100% in Schüco en dat zie je ook als je in hun toonzalen rondwandelt. Ze zijn doorheen de jaren echt een van onze vaandeldragers geworden in de regio’s waarin ze actief zijn.”

“En waarom zowel wij als de eindklant op beide oren mogen slapen? Omdat de organisatie er top verloopt, tot en met de plaatsers die ons afgewerkt product opleveren bij de mensen thuis. Onze steekproeven in hun showrooms en na hun montages bewijzen het: bij het Ramenhuis leveren ze niet zomaar ramen, maar een echt interieurstukje af, een visitekaartje voor de woning.”

Wat brengt de toekomst?

Waar zetten ze bij Schüco de komende jaren nog op in? “Qua kwaliteit en thermische isolatie zitten we vandaag al zeer goed. Vandaag richten we ons almaar meer op de automatisering van onze profielen.”

“Hoe kunnen we onze ramen laten openen en sluiten via domotica of touchscreen, bijvoorbeeld als de bewoners zich in een andere ruimte bevinden? Of zelfs als ze niet thuis zijn, bijvoorbeeld om de woning al een beetje te verluchten voordat ze thuiskomen? Nu lijkt dit misschien nog een ver-van-ons-bed-show, maar vroeger geloofde ook niemand in automatische ruitenwisser. En kijk, vandaag kunnen we er niet meer zonder. We proberen dus een voorloper te blijven op vlak van nieuwe ontwikkelingen.”

Kom het Schüco-aanbod zelf ontdekken bij het Ramenhuis

Woorden zeggen veel, maar natuurlijk niet alles. Dus nodigen we je in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen uit om je ogen en handen de kost te geven. Wanneer mogen we je verwachten? Wij zorgen alvast dat de verse koffie klaarstaat 😉

 

Wist je trouwens dat…?

… de profielen die bij Schüco van de band rollen nog eerst tot een volledig raam worden omgetoverd door een gespecialiseerd assemblagebedrijf? Als klant van het Ramenhuis mag je er zeker van zijn dat deze assemblage volledig in eigen land gebeurt en dit in de best mogelijke productieomstandigheden.

Dat betekent niet alleen een garantie op kwaliteit. Dit maakt het ook altijd mogelijk om de herkomst van een afgewerkt raam te achterhalen. Zo geniet jij van een gerust gemoed van bij de bestelling tot ver na de plaatsing.