2 . 10 . 21

“Toen we de ramen uitprobeerden in de toonzaal, was het al duidelijk”

Vijf jaar geleden verhuisden Jeroen en Stephanie naar hun moderne nieuwbouwwoning in Diepenbeek. Vandaag zijn ze met hun drietjes. Voor hun ramen en deuren klopten ze indertijd aan bij Het Ramenhuis. Een meer dan aangename samenwerking langs beide zijden. Sleutelwoorden binnen dit project: kwaliteit, symmetrie en strakke lijnen. 

“Sterke offerte speelde zeker mee”

“Toen we nog volop bezig waren met het ontwerp van onze woning vroegen we via onze architect verschillende raamoffertes op. Een voorkeur qua merk hadden we niet meteen. We herinneren ons nog goed dat de offerte van Het Ramenhuis veruit de meest complete was. Ook prijs-kwaliteitgewijs kwamen ze sterk voor de dag. Na een bezoekje aan hun showroom was de keuze voor ons duidelijk. De kwaliteit van de ramen bij het openen en sluiten sprak boekdelen. En ook het feit dat ze met eigen plaatsers werken, was voor ons een groot pluspunt.”

“Doorlopende ramen over de verdiepingen heen”

“Ons oog viel uiteindelijk op aluminium ramen en deuren in RAL-kleur 9005. Met een extra duurzame oppervlakteafwerking voor een langere kleurvastheid. Qua vorm van ramen was het voor ons ook belangrijk dat ze onderling een bepaalde symmetrie uitstraalden, met de nadruk op strakke lijnen.”

“De ramen in onze voorgevel zijn daar een goed voorbeeld van. Daar kozen we voor twee hoge, smalle ramen die vanaf de woonkamervloer helemaal doorlopen tot het plafond van de eerste verdieping, in onze badkamer. In het midden worden ze onderbroken door een zwart aluminium paneel. Ook de voordeur zelf is helemaal uitgelijnd met de bovenliggende ramen. De deur is trouwens volledig geplaatst zonder kader, zodat het resultaat ook hier een stukje strakker oogde.”

“Heel wat ramen in onze woning zijn bovendien vaste ramen, net omwille van hun strakkere look. Zo ook in onze enige zijgevel. Daar viel onze keuze op een lang, smal raam op ooghoogte, van zo’n 7 meter lang. Het raam zorgt niet alleen voor extra licht, maar ook voor een leuke sfeer in de woning.”

“Screens in de spouw weggewerkt”

“Wat ons tijdens onze offerteronde ook opviel, was dat er maar weinig ramenleveranciers zonwering en vliegenramen in hun showroom hadden staan. Dat was voor ons beiden een must van in het begin.”

“We kozen voor automatische screens en plissé vliegenramen voor onze ramen in de achtergevel. Bij Het Ramenhuis adviseerden ze ons om de screens weg te werken in de spouw. De onzichtbare screenbak geeft onze gevel daardoor een extra strak uitzicht. We zijn dan ook heel blij dat we hun advies hebben opgevolgd.”

“Onze voorkeur ging ook uit naar een aparte screen per raam in plaats van één grote screen. Zo kunnen we spelen met het licht naargelang de temperatuur of het moment van de dag.”

“Als we andere bouwers of verbouwers nog een tip mogen geven: liggen je slaapkamers aan de zuidkant van je woning? Voorzien dan ook daar screens. Wij hebben dat uiteindelijk niet kunnen doen om budgettaire redenen, maar zouden er zeker een prioriteit van maken als we het allemaal konden overdoen.”

“Ook jaren nadien nog sterke service”

“Over de samenwerking zelf met Het Ramenhuis kunnen we alleen maar tevreden zijn. Als leerkracht was Stephanie vaak thuis om de werken hier op de voet te volgen. Hun plaatsers waren steeds heel vriendelijk en open, en eventuele opmerkingen pikten ze meteen op. Ook jaren na de oplevering konden we nog op hen rekenen om hier en daar een kleine aanpassing of herstelling te doen.  Zo was er een latje van het vliegenraam losgekomen na drie jaar, maar ze waren snel ter plaatse om dit op te lossen.”

Ben jij ook zo’n fan van strak?

Bij Het Ramenhuis staan we open voor alle smaken en kleuren. De kwaliteit, die verzekeren wij op onze beurt! Wij nodigen je uit voor een lekkere kop koffie in onze één van onze toonzalen in Hasselt, Leuven en Olen. Heb je al bouwplannen? Vergeet ze zeker niet mee te brengen, dan nemen we alvast een kijkje. Of vraag nu al je offerte aan. Nog vragen? Stel ze via ons contactformulier. Tot binnenkort bij Het Ramenhuis?