25 . 02 . 19

Monorail schuifraam of toch maar duorail?

monorail schuifraam

Veel nieuwbouwers of zware verbouwers die bij ons aankloppen voor schuiframen stellen ons onvermijdelijk de vraag: wat is het verschil tussen een monorail schuifraam en een duo- of zelfs drierail? Niet alleen is dat een kwestie van smaak, ook praktisch en technisch zijn er een aantal duidelijke verschillen waarmee je rekening dient te houden. Hopelijk helpen we je de knoop straks wat sneller doorhakken.

Uno, dos, tres: hoe werkt het?

Om de looks van je toekomstige schuiframen te bepalen, moet je eerst proberen het systeem erachter te begrijpen. Bij een monorail schuifraam bestaat je opstelling uit twee verschillende delen. Enerzijds uit een vaste glaspartij, anderzijds uit een schuivende vleugel op een rail, die dienstdoet als buitendeur.

Bij een duorailsysteem heb je twee rails en kan je opteren voor twee bewegende vleugels. Of je zet één vleugel vast. Kies je voor drie rails – dit zie je voornamelijk bij heel heel brede raamopstellingen – dan kan je met twee schuivende vleugels een extra grote doorgang creëren.

monorail schuifraam

Detailfoto van een monorail schuifraam

Wat zie je het liefst?

Wie de keuze maakt voor een monorail schuifraam, legt de nadruk op een moderne en minimalistische look. Dit komt doordat het vaste gedeelte van het raam een strak uitzicht opwekt. Bij een duorailsysteem bekom je door de identiek ogende vleugels en glaspartijen een eerder symmetrische look. Het systeem met de drie rails, tot slot, ziet er quasi hetzelfde uit als de duorail.

Monorail schuifraam of niet? Alles wordt glashelder in onze showroom!

Natuurlijk kunnen we je blijven bestoken met theorie, technische details en allerhande dwarsdoorsnedes. Maar we kunnen we het je beter tonen. Daarom nodigen we je graag uit in onze uitgebreide showroom in Hasselt. Monorail schuifraam, duo- of drierail? Kom gewoon zelf de test doen terwijl je advies op maat krijgt van onze ervaren en gedreven medewerkers. Wandel binnen of contacteer ons voor meer info.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing