26 . 02 . 20

Waarom je jouw dorpelplan best niet te laat aanvraagt

dorpelplan

Het plaatsen van de dorpel of de blauwe steen is een speciaal moment tijdens het bouwavontuur. De ruwbouw zit er grotendeels op en straks is het tijd voor je ramen en deuren. Als alles volgens plan verloopt toch. Wanneer vraag je het dorpelplan best op om problemen achteraf te vermijden?

Een dorpelplan?

Misschien nog even kaderen. Een dorpelplan is de technische tekening van hoe je aannemer straks de dorpels van je ramen en deuren moet plaatsen. Een soort van handleiding, zeg maar, die je aannemer de nodige richtlijnen geeft. Iedere dorpel is perfect op maat gemaakt:

  • Hoe hoog moeten de dorpels zijn?
  • In welke maatvoering?
  • Welke inbouwdiepte moeten ze hebben?

Belangrijk, want de dorpel zorgt voor de nodige ondersteuning van je raam of deur en verhindert dat er regen binnensijpelt. Niets om licht over te gaan met andere woorden.
dorpelplan

Voor bouwheer of aannemer?

Niet je ramenfirma, maar je ruwbouwaannemer plaatst de blauwe steen. Of jijzelf als je de werken zelf in handen neemt.

Hoe dan ook komt het erop aan om tijdig je dorpelplannen op te vragen. Zowel om vertragingen als afwijkingen achteraf te vermijden. Daarom raden we aan om nog voor de start van gevelwerken bij je ramenfirma te polsen. Bij Het Ramenhuis stellen we de dorpelplannen trouwens gratis ter beschikking.

Lees ook: Wat zijn de beste maanden om je ramen en deuren te bestellen?

Conclusie?

Loop niet vooruit op de zaken en communiceer goed met je aannemer. Wie vraagt de dorpelplannen op en gebeurt dit zeker op tijd? Hou daarnaast ook rekening met screens of rolluiken. Hier zijn langere dorpels van toepassing dan standaard het geval is.

Heb je nog bepaalde vragen over je ramen en deuren? Of kom je graag een kijkje nemen in één van onze showrooms in Hasselt of in Leuven? Contacteer ons of spring gewoon eens binnen. Geen afspraak nodig.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing